Tevékenységek
Kockázati tanácsadás

Elemezzük és értékeljük az üzemi és a személyes kockázatokat (kockázati összefoglaló) és javaslatot teszünk a testre szabott biztosítási megoldásokra és a szükséges kockázati transzferre.

Biztosítási koncepció

Ügyfeleink igényei és adottságai eseti mérlegelést tesznek szükségessé, amely egyedi kockázati transzfer-koncepciót és ügyfélre szabott biztosítási megoldásokat eredményez. A biztosítási és a pénzügyi piacok technikáinak és termékeinek kombinációjával olyan megoldási javaslatokat fejlesztünk ki, amelyek a hagyományos kockázatáthárítási modellekkel nem lehetségesek. A megoldási lehetőségek skálája a kockázat megtartásától a captive-modellekig terjed.

Biztosításközvetítés és szerződéskezelés

Elvégezzük a kockázatok elhelyezését a biztosítási és a tőkepiacokon, valamint a biztosítási védelem adminisztrálását és aktualizálását. Ezen felül szintén minőségi szolgáltatást nyújtunk kárügyekkel kapcsolatban.

Tenderek

Tanácsadást és kísérő szolgáltatásokat nyújtunk biztosítási pályázati kiírások esetében, melyek az utóbbi években komplex jogi és szakmai ismereteket igénylő területté fejlődtek. A pályázatot kiíró megbízó részére végezzük el a lebonyolítással kapcsolatos feladatokat, minden esetben a döntéshozó érdekeinek megfelelően.

Risk Management

A vállalati tervezés és irányítás részére teljes körű, modern Risk Management rendszert tervezünk és építünk ki. Az Európai Unió direktíváinak megfelelően a vállalati szférában kötelező érvénnyel vállalati Risk-Management-rendszereket szükséges adaptálni. Az előírásoknak megfelelően a bankok és a biztosítótársaságok is figyelembe veszik a jövőben ezeknek a rendszereknek az alkalmazását szolgáltatásaik árazásánál. A Basel II néven ismertté vált tőke-megfelelési szabályozás alapján azok a vállalatok, amelyek nem megfelelő kockázatkezelést alkalmaznak, vagy magas kockázatot jelentenek, lényegesen magasabb kamatkiadásokkal kénytelenek szembenézni. A vállalati biztosítások kondícióit is nagymértékben befolyásolni fogja az alkalmazott vállalati Risk-Management-rendszer minősége. Az Európai Unió egyes országaiban azok a vállalatok, amelyek nem rendelkeznek megfelelő Risk-Management-rendszerrel, kénytelenek azzal szembesülni, hogy egyáltalán nem tudnak megfelelő biztosítási fedezetet vásárolni. A Funk-csoport, amely a kockázati megoldások rendszerháza, a bővített Risk Management szolgáltatások területén is tanácsadóként áll ügyfelei mellett. Az RMCE RiskCon Gmbh-val közösen a Funk-csoport ügyfelei részére egy szoftvermegoldást kínál, amely megfelel a modern és integrált kockázatkezelési elvárásoknak. A Risiko-Kompass segíti a vállalatokat egy működőképes Risk-Management-rendszer kiépítésében illetve a meglévő komponensek megfelelő szintű továbbfejlesztésében. A számítógépes program a kockázatok elemzését, kezelését és a szükséges értékelést is elvégzi. Az így kapott „Rating” segítségével a vállalat meg tudja tenni a szükséges változtatásokat annak érdekében, hogy a banki, befektetői vizsgálatok, elemzések a vállalat számára megfelelő eredménnyel záruljanak.