A legnagyobb biztosítók összehasonlítása

Hogy pontosabb képet kapjunk a magyar biztosítási piacról, elvégeztünk egy piackutatást, mely meglepő eredményeket hozott. Jelenleg 11 nagyobb biztosító balesetbiztosítását tartalmazza a részletes összehasonlítás, ez folyamatosan bővül. Az összehasonlításról bővebben itt olvashatnak…

Nem kell ahhoz szakmabelinek lenni, hogy az ember lássa, mennyire sokszínű, telített a magyar biztosítási piac, rengeteg biztosító társaság kínál különféle biztosításokat. Élet, baleset, felelősség, jogvédelem, lakás, jármű, lehetne sorolni napokon át. A probléma a magyar piaccal többek között az, hogy átláthatatlan. Mindenhol más feltételek, más kizárások, más megfogalmazások. Összehasonlításunkban a magyar biztosítási piac jelentős szereplőinek csoportos balesetbiztosításait vizsgáltuk.

Tudta, hogy van olyan biztosító, amely csak 20%-os maradandó egészségkárosodás felett fizet? Ha például elveszíti 3 ujját, egy forintot se kap, legalább még egy ujj elvesztése szükséges ahhoz, hogy fizessenek. Olyan biztosító is van, aki annál többet fizet, minél nagyobb az egészségkárosodás. Például 67%-os maradandó egészségkárosodás felett már az összeg kétszerese járhat.

Tudta, hogy néhány biztosítás sok extra szolgáltatást tartalmaz (például: temetési költségek megtérítése, kerekesszékes támogatás)? Van olyan biztosító, amelynek a szolgáltatása ezeket alapvetően tartalmazza, míg néhány biztosítónál extra díjat kérnek. Sok biztosító esetében azonban lehetőség sincs ilyen kiegészítésekre.

Tudta, hogy sok biztosító a teljes hallásvesztést nem tartja teljes maradandó egészségkárosodásnak, csak 60%-os kártérítést ad érte- Van olyan biztosító, aki egy fül hallásképességének az elvesztésért 15%-ot, és van olyan is, aki 100%-ot kifizet.

Tudta, hogy hatalmas eltérések lehetnek abban, hogy milyen sérülés hány százalékos kártérítést kap? Van, ahol egy csukló elvesztése csupán 20%-ot ér, míg ez máshol akár 70% is lehet. Tudta, hogy van, ahol egy ujjperc törése megegyezik egy súlyos gerinctörés értékével?

Tudta, hogy a műtéti térítés esetében a biztosítók nagy része 100%-ot csak szív és tüdőátültetés esetében térít? A kisebb műtétek sok esetben ki is vannak zárva. A biztosítások feltételei gyakran nagyon hosszúra sikerülnek, így az emberek hajlamosak átsiklani a fontosabb részletek felett. Nagyon fontos átolvasni mindent, ugyanis néha meglepő feltételekkel találkozhatunk. Íme pár példa az átvizsgált biztosítóktól.

Tudta, hogy van olyan biztosítás, amely kizárja a nagyobb motorok, sőt a motorcsónakok használatát is. Olyan is akad, amely az extrém sportok NÉZŐIT zárja ki biztosítása alól.

Tudta, hogy van olyan biztosító, aki nem fizet kártérítést, ha egy zavargás következményében sérült meg? Legyen az egy sztrájk, demonstráció, terrorcselekmény, még akkor se térítenek, ha ön csupán arra sétált. Ezzel szemben vannak olyan biztosítók, ahol a bejelentett tüntetéseken, eseményeken szerzett sérülést teljes mértékben elfogadják, van, ahol csupán annyi szükséges, hogy az ember ne a zavargók oldalán lépjen fel.

A sport szerelmeseinek is okozhatnak meglepetést a biztosítók. Van ugyanis olyan, aki kizárja a tömegsportokon való részvételt, ilyen például egy futóverseny. Továbbá vannak, akik az amatőr sportolókat is kizárják, míg mások csupán a teljesen hivatásos sportolókat (akiknek a fő bevételük ebből adódik). Így nekik is érdemes odafigyelniük arra, hogy hol kötik a biztosításukat.
Az összehasonlítást értékelve azt tudjuk mondani, hogy néhány biztosítót nem ajánlunk ügyfeleinknek.

Ne feledje, bármelyik biztosító bármely biztosítását is választja, mindig olvassa el a feltételeket, ne akkor érje a meglepetés, amikor már túl késő.

Leave a Reply