Szolgáltatások
Ipar, Kereskedelem

A vállalkozói tevékenységet folyamatosan komplex veszélyhelyzetek kísérik. Döntő fontosságú a veszélyhelyzetek felismerése, a megfelelő intézkedések megtétele, amelyek Önnek a vállalkozása számára az optimális biztonsági koncepciót valósítják meg. A kockázatok elkerülése, csökkentése és megelőzése ebbe a körbe tartozik. Mi felismerjük, azonosítjuk és súlyozzuk a kockázatokat, és tanácsadást nyújtunk a hatékony és költségoptimális kezeléshez. Káresemény kapcsán gondoskodunk ügyfeleink képviseletében az optimális kárrendezésről.

Lakóépületek biztosítása

Összességében több mint 1.000.000 lakás, ingatlanalapok valamint építési projektek biztosításával a Funk Csoport piacvezető Németországban. Lakásszövetkezetek, lakóközösségek és helyi önkormányzatok lakásállományának biztosításához a Funk Csoport széleskörű biztosítási koncepciókat fejlesztett ki. Ezen túlmenően a beruházó vállalatok is speciális kockázatokkal szembesülhetnek az építés ideje alatt (pl. tervezői, építésvezetési, ellenőri). Ezekben az esetekben is kínálunk egyedi megoldásokat. Nagy építési projektek esetében óriási beruházási összegek koncentrálódnak. A sikeres projektvezetést rengeteg tényező befolyásolja, és már kismértékű eltérések is a teljes projekt sikerét veszélyeztethetik. A Funk Csoport speciális koncepciói a teljes projekt veszélyeit figyelembe véve hatékony és költségkímélő megoldásokat kínálnak a kockázatok lefedésére.

Biztosítási koncepciók önkormányzatok részére

Számos település és városi intézmény mellett a Funk Csoport közreműködésével zajlott a német szövetségi kormányzati negyed építése Berlinben. Speciális koncepcióinkkal elsőrangú biztosítási védelmet alakítottunk ki. Az Európai Unióban valamennyi közintézmény kötelezett arra, hogy bizonyos értékhatár átlépése esetén pályázatot írjon ki a biztosítási szerződésekre. A Funk Csoport rendelkezik az ehhez szükséges know-how-val, a megfelelő tapasztalatokkal és rutinnal és már számos eljárásban sikeresen közreműködött.

Egyesületek, szövetségek, kamarák

A Funk Csoport több éve közreműködik a ipar, az építőipar, az egészségügy, a jogi- és a gazdasági tanácsadók, a közlekedés és más gazdasági ágak biztosítási elképzeléseinek alakításában. Kompetens partnerei vagyunk az egyesületeknek, szövetségeknek és kamaráknak, mert fontosnak tartjuk, hogy megismerjük az ágazatok struktúráját és problémáit. A közös munka során közeli munkakapcsolat alakul ki a szervezetekkel és azok tagjaival, ami elősegíti a célzott és kreatív közreműködést.

Egészségügy

Kórházakban valamint az egészségügy és a szociális ellátás intézményeiben az egyes osztályok működőképességének fenntartása a legfontosabb szempont a betegek ellátása érdekében. Kármegelőzés és védekezés hozzájárulnak ahhoz, hogy a potenciális kockázatokat felismerjük és csökkentsük. Hatékony Risk Management, hatásos biztosítási megoldások és a megfelelő kockázatáthárítás elkerülhetetlen kísérői a felelősségteljes kockázati politikának ezekben az intézményekben. Mi az a partner vagyunk, akiben ezzel a kihívással kapcsolatban megbízhatnak: az egészségügyre szakosodott biztosítási tanácsadóként, kórházak, szakmai és szociális intézmények partnereként.